skip to main
|
skip to sidebar
Renault Clio RS EDC inceleme
Trafikte otomobilinizle nasıl fark yaratırsınız? Renk seçeneği veya tasarımla mı? Peki ya bir otomobil tüm bunların yanında ateşli bir performansı da size sunuyorsa? Malum olan akaryakıt fiyatları ve vergilendirmeler bu tarz otomobillerin belini bükse de, ateşli minik klasmanı her geçen gün büyüyor. Test konuğumuz olan model ise Renault’un Motor Spor takımı tarafından geliştirilen Clio RS’i oluyor. Sportif ruhu en ince ayrıntısına kadar bu otomobile işleyen takım, imzasını da model logosunun sonuna eklemiş “RS”…
Renault Clio RS Tasarım
Diğer ateşli küçük otomobiller gibi Clio RS’de ufak detaylar ile standart versiyonundan ayrılıyor. En belirgin farkı ise tampon grubu. Standart versiyondaki mütevazı tampon yerini daha sportif ve geniş kanallara bırakmış. Bu tampon ile gündüz farları, ana far grubunun kenarından alınarak aşağıya taşınmış. Yan bölümde oval hatlar ile bizi karşılayan model kırmızı kaliperleri ve siyah jantlarıyla dikkat çekiyor. Standart versiyonundaki balık yüzgeci detay ise kapı altında yerini almış. Dilerseniz bu solungaç şeklindeki yapının ortasında bulunan çıtanın rengi ile oynayabiliyorsunuz. Arka bölüme geldiğinizde ise model yine çamurluk yapısı, difizörü ve RS logosu ile standart modelden farklılaşıyor.
Renault Clio RS İç Mekan
Kokpite geçmeden önce spor otomobil olduğu için Clio RS’den çok şey bekleyebilirsiniz. Ancak iç mekân çok az bir fark ile standart versiyondan ayrılıyor. Kırmızı dikişler ve büyük vites kulakçıkları modeli standart versiyondan ayırıyor. Ek olarak metal pedal grubu, direksiyon üzerindeki RS logosu ve farklı renkteki çıtalar modeli farklı kılıyor. Burada eksik olan detay ise gösterge panelinin çok sade olması. En azından buranın sürücüyü daha ateşleyen bir görsele sahip olmasını beklerdik. Orta konsoldaki R-Link ekranı standart modelle neredeyse birebir aynı. Ancak ekranda yer alan RS modülü bu sistemi farklılaştırıyor. Modül sayesinde aracın tork değerini, şanzıman sıcaklığını, lastik ve frenlerin kontrolü gibi birçok detayı kontrol edebiliyorsunuz. Eğer modeli pistte kullanma şansı elde ederseniz pist zamanlamanızı, 0-100 hızlanma ve 0-400 m arasını kaç saniyede kat ettiğiniz bilgileri de bu sistemden kayıt altına alabilirsiniz. Burada altını çizilmesi gereken bir nokta ise RS modülündeki tüm bilgiler USB belleğe depolanabiliyor. Bunun için vites önündeki USB girişine depolama birimini bağlayıp, sistemin içindeki kayıt bölümünün aktif edilmesi yeterli. Koltuklar standart modele göre sizi daha iyi sarıyor. Modelin sportif vurgusunu yapan RS logoları da kafalıklarda yerini almış. Kırmızı renkli kemerlerle de bu ambiyans kendini tamamlamış. İç hacim konusunda önde oturan bireyler sorun yaşamazken arka bölümdeki bireyler diz mesafesi konusunda sıkıntı yaşayabilirler.
Renault Clio RS Motor
Clio RS’in selefinde 2.0 litre motor kullanılıyordu. Renault-Nissan ortaklığında geliştirilen yeni motor 1.6 litre hacmine indirilmiş. 1618cc olan bu motor turbo takviyesiyle birlikte 6000 d/d’de 200 Ps güç 1750 d/d’de 240 Nm tork değeri sağlıyor. Euro 5 emisyona sahip ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 6,7 gibi muazzam bir sürede tamamlarken maksimum hız 230 Km/s ile sınırlandırılmış. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 6,3 litre olarak belirlenmiş. Sadece 6 ileri çift kavrama EDC şanzıman ile sunulan bu ünite 200 Bg gücüde arkasına alarak başarılı işler çıkarıyor. Performansını törpüleyen tek nokta ise viraj çıkışlarında yaşanan turbo ve EDC şanzımanın gecikmeleri. Model aslında esas gücünü el freninin yanındaki RS Drive tuşuna bastığınızda gösteriyor. Bu tuşa bastıktan sonra modelin rolanti devri yükseliyor. Gaz pedalının daha tepkili hale gelmesi de değişimler arasında. Bunların dışında otomobilde bir sürüş modu daha bulunuyor. İsmi ise Race… Bu moda RS Drive tuşuna uzun süreli basma ile erişebiliyorsunuz. R-Link Ekranında çıkan kask işareti ise size bu modun aktif olduğunu gösteriyor. Modun en büyük farkları ise ESP’nin tamamen devreden çıkması ve vitesin artık tamamen manuel olması. Sportif bir otomobilin en önemli artılarından bir diğeri ise Launch Control. Sistemi aktif etmek için Rs Drive tuşuna bir kez basmak, şanzıman kolunu manuel bölgeye çekmek ve vitesin arkasındaki kulakçıkları ekranda “Launch Control” yazana kadar çekili tutmak.
Renault Clio RS Konfor & Yol Tutuş
Modelde yüzde 15 oranında daha sert süspansiyonlara yer verilmiş. 5 mm daha alçak Cup şasi ve 18 inç alaşımlı jantlar ile fazlasıyla rijit bir yapı elde edilmiş. Ancak bu durum bozuk zeminlerde can sıkabiliyor. Adeta viraj avcısı olan Clio RS hisli direksiyonunu da başarılı işler çıkarıyor. Önden kaymalarda tek yapmanız gereken gazdan ayağınızı çekmek oluyor. Elektronik diferansiyel o anda devreye girerek ön bölümün tutunmasını sağlarken arkanın da çok hafif kontrollü olarak kaymasına olanak veriyor. Siz de virajdan sorunsuz bir biçimde ayrılabiliyorsunuz. Bu durumun şiddeti artarsa ESP sistemi anında devreye giriyor.
Renault Clio RS Güvenlik
Teste baz versiyonu ile giren Clio’nun önden çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Renault benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde Clio maksimum puanları aldı. Mankenin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini yeterince iyi koruyamayan Clio buna rağmen 5 yıldızı kapmayı başardı. Renault Clio, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı ortalama bir koruma gösterdi.
Renault Clio RS Teknik Özellik
Motor: 1.6
Motor Hacmi: 1618 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 200 Bg 6000 d/d
Maksimum Tork: 240 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 6,7 s
Maksimum Hız: 230 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,1 lt
Şehir Dışı: 5,1 lt
Karma: 6,3 lt
Test: 10,2 lt
CO2 Emisyonu 144 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4090 mm
Genişlik: 1732 mm
Yükseklik: 1432 mm
Dingil Mesafesi: 2589 mm
Bagaj Hacmi: 300 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
Boş Ağırlık: 1279 kg
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
markalar
ALFA ROMEO
AUDI
BENTLEY
BMW
BUGATTI
CHERY
CHEVROLET
CHRYSLER
CITROEN
DACIA
DAIHATSU
DODGE
ETOX
FERRARI
FIAT
FORD
GEELY
HONDA
HYUNDAI
JAGUAR
JEEP
KIA
LADA
LAMBORGHINI
LANCIA
LAND ROVER
LOTUS
MAN
MASERATI
MAZDA
MERCEDES
MINI
NISSAN
OPEL
PEUGEOT
PORSCHE
PROTON
RENAULT
SAAB
SAMAND
SEAT
SKODA
SUBARU
SUZUKI
TATA
TOYOTA
VIPER
VOLKSWAGEN
VOLVO
önceki yazılar
▼
2015
(41)
▼
Nisan
(22)
Opel Astra HB 1.6 CDTI inceleme
VW Polo 1.2 TSi DSG vs Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Po...
Renault Clio RS EDC inceleme
Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI inceleme
Toyota Hilux 4x4 inceleme
BMW 220d inceleme
Mini Cooper 2014 inceleme
VW Polo 1.0 inceleme
VW Golf GTI VII inceleme
Lada Vesta 2015
Renault Megane ST inceleme
Seat Leon ST inceleme
Citroen C4 Grand Picasso inceleme
Hyundai i10 A/T inceleme
Mercedes-Benz CLA180 CDI 7G-DCT inceleme
Mercedes-Benz C180 inceleme
Renault Megane 1.6 CVT inceleme
İSPARK’tan 100 bin araca 100 bin ağaç
Opel Astra Sedan 1.6 CDTi inceleme
Dacia Duster 4x2 ve 4x4 inceleme
Nissan X-Trail 1.6 dci CVT inceleme
BMW M3 inceleme
►
Mart
(19)
►
2014
(1)
►
Eylül
(1)
►
2010
(27)
►
Aralık
(3)
►
Ekim
(1)
►
Eylül
(2)
►
Ağustos
(1)
►
Temmuz
(7)
►
Nisan
(4)
►
Mart
(2)
►
Şubat
(5)
►
Ocak
(2)
►
2009
(27)
►
Aralık
(2)
►
Kasım
(3)
►
Ekim
(1)
►
Eylül
(8)
►
Şubat
(7)
►
Ocak
(6)
►
2008
(129)
►
Aralık
(13)
►
Kasım
(11)
►
Ekim
(8)
►
Eylül
(9)
►
Ağustos
(14)
►
Temmuz
(8)
►
Haziran
(11)
►
Mayıs
(12)
►
Nisan
(10)
►
Mart
(3)
►
Şubat
(12)
►
Ocak
(18)
►
2007
(143)
►
Aralık
(17)
►
Kasım
(16)
►
Ekim
(21)
►
Eylül
(18)
►
Ağustos
(10)
►
Temmuz
(10)
►
Haziran
(9)
►
Mayıs
(4)
►
Nisan
(5)
►
Mart
(7)
►
Şubat
(11)
►
Ocak
(15)
►
2006
(234)
►
Aralık
(17)
►
Kasım
(24)
►
Ekim
(13)
►
Eylül
(61)
►
Ağustos
(43)
►
Temmuz
(3)
►
Haziran
(15)
►
Mayıs
(16)
►
Nisan
(16)
►
Mart
(5)
►
Şubat
(4)
►
Ocak
(17)
►
2005
(5)
►
Aralık
(5)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder